Over mij

Edwin van Alfen

Welkom op Alf Fotografie, een fotografie website van Edwin van Alfen.

Sinds 2013 hou ik mij bezig met fotografie. Na het volgen van een basiscursus fotografie bij professioneel landschapsfotograaf Johan van der Wielen, heb ik nog diverse workshops gevolgd.

Vanaf 2015 heb ik een 2-jarige fotografie opleiding gevolgd bij Fotoschool Statief in Utrecht. Hard werken maar ontzettend veel geleerd. Vele facetten van fotografie kwamen aan bod tijdens de opleiding: landschappen, portretten, producten, architectuur, macro, enz. Trots was ik dan ook toen ik beide jaren het behaalde certificaat in ontvangst mocht nemen.

In mijn nog prille fotografie bestaan, heb ik toch al wel een paar mooie hoogtepunten bereikt. Zo heb ik voor voetbalvereniging GVVV uit Veenendaal de Hoogvliet voetbalplaatjesactie mogen verzorgen. Ook heb ik met een prachtige foto van een oorlogsmonument bij Harderwijk 2 pagina’s groot in de Zoom gestaan. De Zoom is hét fotografieblad van Nederland! Met diezelfde foto won ik in 2018 de 1e prijs bij de publieksjury bij Beeldend Veenendaal. Een wedstrijd voor amateur kunstenaars en amateurfotografen.

Mijn passie ligt bij landschapsfotografie. En dan met name lange sluitertijden. Gebruikmakend van ND filters probeer ik net wat andere beelden te creëren dan gebruikelijk. Door het gebruik van ND filters ontstaat er veel meer dynamiek in de foto, tenminste onder de juiste omstandigheden. .